10 savjeta kako uštedjeti na najmu automobila u Hrvatskoj

10 savjeta kako uštedjeti na najmu automobila u Hrvatskoj

10 savjeta kako uštedjeti na najmu automobila u Hrvatskoj

SAVJETI

Planirate odmor u Hrvatskoj? Prije nego krenete na put istražite ovih 10 savjeta za uštedu i optimiziranje vašeg budžeta. Provjerite 10 najboljih savjeta za uštedu za najam automobila u Hrvatskoj i izbjegnite skrivene troškove i naknade te pronađite najjeftiniju priliku za sebe.

Vodič kako uštedjeti novac na najmu automobila u Hrvatskoj:

Usporedite cijene goriva online i uštedite novac.

Prvo što morate znati o cijenama goriva u Hrvatskoj je da izbjegavate benzinske crpke na autocestama jer je tamo gorivo najskuplje. Klonite se benzinskih crpki na autocestama i na internetu potražite najjeftiniju benzinsku crpku koja je na vašoj ruti, tako možete uštedjeti od 5,00 € do 20,00 € za svaki spremnik goriva (ovisno o veličini spremnika i odabranom gorivu). Evo nekoliko izvrsnih web stranica za usporedbu i pronalaženje najpovoljnijih cijena goriva u Hrvatskoj:

Provjerite da li se naplaćuje naknada za dodatanog vozača.

Ukoliko planirate imati više od jednog vozača, probajte ispregovarati da ne platite naknadu za dodatnog vozača. Neke rent a car tvrtke ne naplaćuju naknadu za dodatnog vozača, pokušajte ih pronaći..

Ako putujete van granica Hrvatske, provjerite da li se naplaćuje naknada za prelazak granice.

Skoro svaki rent a car će vam naplatiti dodatno naknadu za prelazak granice. Očekujte da će te platiti oko 45,00 € za naknadu za prelazak granice. Isplati se provjeriti cijenu naknade za prelazak granice jer neke tvrtke za najam automobila naplaćuju ih dan po danu, dok neke imaju fiksnu cijenu za cijeli period najma.

Ako planirate posjetiti Hrvatske otoke, provjerite da li se naplaćuje FIT (Ferry-Trajekt/ Island-Otok/Transit permisson-dozvola za tranzit) naknada.

Planirate posjetiti neke od prekrasnih Hrvatskih otoka? Provjerite cijene i potvrdite da li se naplaćuje FIT naknada. Ovu naknadu će vam rent a car agencija vjerojatno dati besplatno pa probajte pregovarati.

Provjerite cijenu dugoročnog najma ukoliko planirate ostati duže od mjesec dana.

Ukoliko posjećujete Hrvatsku duže od 30 dana, dugoročni najam automobila može vam uštedjeti i do 50% cijene. Prije nego doneste odluku, provjerite u rent a car agenciji imaju li u ponudi dugoročni najam automobila dostupno za period godine kada planirate vaše putovanje.

Ukoliko je moguće nemojte iznajmiti vozilo van radnog vremena poslovnice, inače možete platiti naknadu za najam van radnog vremena.

Što kažete na uštedu od 50,00 € samo zato što ste odabrali iznajmiti auto unutar radnog vremena poslovnice? Većina rent a car agencija naplaćuju oko 25,00 € a preuzimanje vozila van radnog vremena i 25,00 € za povrat vozila van radnog vremena. Ukoliko niste u mogućnosti vozilo preuzeti ili vratiti unutar radnog vremena poslovnice, pronađite najbližu poslovnicu koja je otvorena i ispregovarajte bolje uvjete.

Pronađite najbolju tvrtku za najam automobila po Google osvrtima i pratite moguće popuste.

Kada tražite način da uštedite novac ne smijete zanemariti kvalitetu usluge i sigurnost. Odaberite 3 najbolje ocjenjena rent a car-a po Google osvrtima i potražite njihove Facebook i instagram profile zbog popusta koji su bili ponuđeni predhodnih godina. Pratite isti period godine i možete uštedjeti čak do 30%!

Odaberite vozilo s niskom potrošnjom goriva. Uštedite novac i sačuvajte okoliš u isto vrijeme.

Donesite ekološki osvještenu i jeftinu odluku odabirom vozila sa niskom potrošnjom goriva. Uštedite novac i doprinesite "zelenijem" iskustvu putovanja istovremeno. Da vam damo primjer, recimo da putujete iz Zagreba za Split i natrag u Zagreb. Ako odabarete vozilo sa benzinskim motorom potrošnja iznosi 9 l na 100 km nasuprot vozila sa dizeleskim motorom čija potrošnja iznosi 6 l na 100 km, platit će te dodatno između 20,00 i 30,00 €.

Odaberite ručni mjenjač, sve agencije za najam automobila u hrvatskoj naplaćuju više za najam automobila sa automatskim mjenjačem.

Postoji velika razlika u cijeni prilikom najam automobila sa automatskim mjenjačem. Ako znate voziti auto s ručnim mjenjačem automatski ste uštedjeli najmanje 30% za istu klasu vozila (samo zbog ručnog mjenjača).

Rezervirajte ranije ili last minute.

Ako planirate unaprijed i rezervirate auto ranije možete pronaći značajne popuste za najam vozila u Hrvatskoj. Osigurajte najbolju cijenu prije vrhunca potražnje i povećajte vaš proračun.

Ako je moguće posjetite Hrvatsku van ljetne sezone.

Da skratimo priču, sve je jeftinije i manje su gužve van sezone. Tvrtke za najam automobila određuju svoje cijene temeljem potražnje, stoga možete uštedjeti do 30% ako putujete u Svibnju, Lipnju, Rujnu ili Listopadui čak do 50% ako putujete u Studenom ili Travnju.

Preskočite doplatu za najam vozila na aerodromu.

Izbjegnite nepotrebne troškove ukoliko iznajmljujete auto u uredima koji naplaćuju aerodromsku taksu. Najbolji način za najam automobila na zračnoj luci je da pronađete rent a car poslovnicu koja ne naplaćuje aerodromsku taksu.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum