Iz Splita automobilom po otocima: Otkrijte skrivene dragulje Hrvatske

Iz Splita automobilom po otocima: Otkrijte skrivene dragulje Hrvatske

Iz Splita automobilom po otocima: Otkrijte skrivene dragulje Hrvatske

ITINERAR PUTOVANJA

Vaše putovanje po otocima od Splita do nekih od najljepših hrvatskih otoka može trajati od jednog dana do cijelog ljeta! Kako biste u potpunosti doživjeli ljepotu, način života i svakodnevni život otoka, svakako preporučamo minimalno 2-3 noćenja po otoku. Dobro je unajmiti automobil u Splitu kada idete na izlet na otok jer javni prijevoz nije idealan na većini otoka. Posjedovanje vozila dat će vam slobodu da istražite svako skriveno mjesto.

Sadržaj:

Kada je idealno vrijeme za “skok" na otok?

Najbolje vrijeme za “skok na otok” po hrvatskim otocima je proljeće i jesen. Ovo je najbolje doba godine da iskusite domaću kuhinju i kulturu jer je vrijeme ugodno i idealno za razgledavanje i nema gužve. Pokušajte organizirati svoju island hopping turu iz Splita u Lipnju ili Rujnu da izbjegnete gužve u trajektnim lukama i skupe trajektne karte. More je obično dovoljno toplo da možete uživati u odmoru kao usred ljeta.

NAJBOLJI IZLET IZ SPLITA NA OTOKE: OTKRIJTE OTOK BRAČ

Otok Brač ima najbolje trajektne i katamaranske linije, a vožnja traje samo 50 minuta (od Splita do Supetra).

Zlatni Rat - Bol - Brač

Posjetite plažu Zlatni rat: Zlatni rat ili Zlatni rog jedna je od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj, a nalazi se u mjestu Bol na Braču. Poznato je po svom jedinstvenom obliku koji se mijenja s vjetrom i strujama. Kristalno čisto more i duga šljunčana plaža čine ga savršenim mjestom za sunčanje, kupanje i sportove na vodi.

Istražite Bol: Bol je šarmantan gradić na južnoj obali Brača, a osim Zlatnog rata ima mnogo toga za ponuditi. Prošetajte njegovim uskim ulicama, posjetite Dominikanski samostan i istražite lokalne trgovine i restorane. Bol ima opuštenu atmosferu i odlično je mjesto za upoznavanje lokalne kulture.

Uspon na Vidovu goru: Vidova gora je najviši vrh na otoku i pruža prekrasan panoramski pogled na Jadransko more i susjedne otoke. Do vrha možete pješačiti ili se odvesti automobilom, a to je fantastično mjesto za ljubitelje prirode i fotografije.

Posjetite Supetar: Supetar je najveće mjesto na Braču i služi kao glavna trajektna luka na otoku. Prošećite šarmantnom rivom, istražite stari grad s njegovim povijesnim građevinama i crkvama te uživajte u obroku u nekom od lokalnih restorana.

Posjet samostanu Blaca: Smješten u udaljenom području do kojeg se može doći pješačenjem ili brodom, samostan Blaca je fascinantno povijesno mjesto. Osnovan u 16. stoljeću, samostan je ugrađen u stijene i nudi uvid u način života redovnika. Putovanje do samostana Blaca pruža i avanturu i kulturno istraživanje.

''Skok na otok” - PUTOVANJE iz Splita trajektom

Ako putujete automobilom, ovdje su najbolje rute trajektom do nekih od najljepših otoka u Dalmaciji.

Island Hopping By Ferry Croatia Split

Automobilom na trajekt:

  • Split - Rogač (Otok Šolta)
  • Split - Supetar (Otok Brač)
  • Split - Stari Grad (Otok Hvar)
  • Split - Vela Luka (Otok Korčula)
  • Split - Ubli (Otok Lastovo)
  • Split - Vis (Otok Vis)

“Skok na otok” - PUTOVANJE iz Splita katamaranom

Ako putujete pješice, možete odabrati da izravno odete do nekih fantastičnih mjesta poput Bola na otoku Braču. To je odličan jednodnevni izlet na kojem možete uživati na jednoj od najljepših plaža u Dalmaciji.

Island Hopping By Ferry Croatia Split

Pješice na katamaran:

  • Split - Bol (Brač)
  • Bol (Brač) - Hvar
  • Hvar - Korčula
  • Korčula - Dubrovnik)

Putovati automobilom ili kao pješak?

PREDNOSTI putovanja AUTOMOBILOM / TRAJEKTOM:

  • Fleksibilnost: Posjedovanje automobila omogućuje vam da istražite otoke vlastitim tempom i stignete do udaljenijih područja koja možda neće biti lako dostupna javnim prijevozom.
  • Otkrijte udaljene plaže i sela: Možete istražiti svaki kutak otoka brzo i jednostavno.
  • Praktičnost: ako imate puno prtljage ili više volite udobnost da imate vozilo sa sobom, putovanje automobilom na trajekt moglo bi biti praktičnije.
  • Obiteljska tura: Najbolja stvar kod odlaska s automobilom je imati sve što vam je potrebno za djecu odmah sa sobom.

PREDNOSTI putovanja kao PJEŠAK / KATAMARANOM:

  • Brzina: katamarani su brži od običnih trajekata, što vam omogućuje brži dolazak na odredište.
  • Praktičnost: Putovanje bez automobila može biti praktičnije, posebno ako planirate istraživati otoke pješice, koristiti lokalni prijevoz ili unajmiti vozilo lokalno. Također ćete izbjeći prometne gužve i čekanje na ukrcaj u automobil na trajekt.
  • “Skakanje po otocima”: Katamarani često povezuju nekoliko otoka u jednom putovanju, pružajući mogućnosti za učinkovito “skakanje po otocima”.
  • Cijena: Putujući katamaranom na dalmatinske otoke uštedjet ćete mnogo novca. Trajektne karte za vozila stvarno su skupe, pa dobro izračunajte prije nego što se odlučite.

Gdje kupiti karte za trajekt?

Trajektni terminali/luke: Primarno i najizravnije mjesto za kupnju karata za trajekt su trajektni terminali ili luke. Uredi za prodaju karata obično su dostupni na licu mjesta i možete kupiti karte za trenutno ili buduće putovanje.

Kliknite za prikaz: POPIS SVIH UREDA ZA PRODAJU KARATA

Online platforme: Mnoge tvrtke i agencije nude usluge online rezervacije karata. Ulaznice možete kupiti unaprijed putem njihovih službenih web stranica ili drugih online platformi specijaliziranih za rezervacije karata. To može biti praktično, posebno tijekom sezone velikih putovanja.

Putničke agencije: Lokalne putničke agencije u Dalmatinskim gradovima često prodaju trajektne karte. Te agencije mogu imati urede u popularnim turističkim područjima, a možete ih posjetiti kako biste se informirali o voznom redu i kupili karte.

Koliko je skup ODMOR na otoCIMA u DALMACIJI?

Smještaj se obično treba rezervirati što je prije moguće. Karte za trajekt su prilično skupe pa ciljajte na Lipanj ili Rujan. Ako mislite uštedjeti, rezervirajte apartman i sami pripremajte obroke.

Prijevoz:

Trajekti i katamarani: Cijene karata za trajekt i katamaran razlikuju se ovisno o prijeđenoj udaljenosti, vrsti vozila i sezoni. Trajektne karte za putnike pješake povoljnije su od onih za putnike s vozilima.

Najam automobila: Ako odlučite unajmiti automobil za izlet na otok, troškovi najma, gorivo i potencijalne naknade za parkiranje pridonijet će vašim troškovima.

Smještaj:

Troškovi smještaja: Cijene smještaja mogu značajno varirati ovisno o popularnosti otoka, vrsti smještaja (apartmani, vile, hoteli) i dobu godine. Popularna turistička odredišta poput Hvara i Visa obično imaju više cijene smještaja.

Hrana:

Obroci u restoranu: Ručak ili večera u restoranima može varirati od pristupačnih do luksuznih. Navike objedovanja i vrsta kuhinje koju preferirate utjecat će na vaše troškove hrane, ali općenito je objedovanje skuplje na otocima nego na kopnu.

Lokalne tržnice: Razmislite o kupnji namirnica na lokalnim tržnicama, što može biti isplativiji način upravljanja proračunom za hranu.

Aktivnosti i izleti:

Obilasci i ekskurzije: Sudjelovanje u obilascima s vodičem, vodenim sportovima ili kulturnim aktivnostima može vam povećati troškove.

Ulaznice: Neke atrakcije i povijesna mjesta mogu naplaćivati ulaznice, ali postoji mnogo besplatnih stvari koje možete učiniti i posjetiti.

Sezonalnost:

Visoka sezona: Putovanje tijekom vrhunca turističke sezone (ljetni mjeseci) općenito je skuplje. Cijene smještaja i aktivnosti mogu biti više, a popularne rute mogu biti prometnije.

Niska sezona: Putovanje izvan sezone ili izvan sezone može rezultirati nižim cijenama smještaja i manje gužve.

MI KORISTIMO KOLAČIĆE

Kolačiće koristimo, kako bismo poboljšali naše usluge, upoznali vaše ponašanje prilikom korištenja i prikazali vam individualizirani sadržaj na našoj internetskoj stranici kao i u našim obavijestima (newsletterima). Ako kliknete na "x" ili ne napravite nikakve postavke, koristit ćemo samo kolačiće iz kategorija osnovni bitni i funkcionalni. U postavkama imate mogućnost prihvaćanja ili odbijanja kolačića pojedinačno u skladu sa svojim mišljenjem o istima, a možete i saznati više o njima. Također možete u bilo kojem trenutku opozvati svoj pristanak.

Prihvaćam sve kolačiće Pravila privatnosti
Impressum